15 april – 2021 speelde ik voor het eerst out off the bleu 10 contrabas partijen achter elkaar in. Zo'n contrabas heb ik trouwens pas en laat deze baspartijen spontaan stromen zoals ze komen. Daar speelde ik dan weer drum en percussie overheen in 2 lagen. En pakte vervolgens mijn gitaar en speelde ik eerst 1 partij in. Die mute ik dan (= niet meer hoorbaar tijdens verdere opname ) en speelde dan vervolgens de 2e gitaar partij in.
Drum en gitaar (soms ook orgel) spel was idem vrij en spontaan.

Ik probeerde zoveel als mogelijk alles van alle partijen te laten staan in de eindmixen.

Ik Ik ben hiermee door gegaan tot eind mei 2021 (ook dus even de corona tijd er mee ''uitgezongen'') Steeds fijn achter elkaar eerst 10 Bas/gitaar of drum opnames inspelen en dan weer kijken wat het uiteindelijk werd met de andere partijen eroverheen. (inmiddels staat de 2e, 3e,4e, 5e, 6e, 7e en vandaag 30 mei de 8e sessie er al weer op met weer 3 nieuwe filmpjes. (ik maak per sessie ook soms meer filmpjes te zien op youtube)

Samen met andere spelen doe ik natuurlijk ook nog steeds en is natuurlijk het fijnst maar dit houd je gevoel en vingers lekker in vorm.

 

Ik heb er nu 1 CD - Flitsen - uit samengesteld met een selectie van 17 stukken (van de 90 stukken totaal)

en een nieuwe 2e selectie van 17 stukken op mijn bandcampMusic | Jan Schellink (bandcamp.com)  geplaatst.

Soms zette ik er een filmpje onder waarbij ik meestal ook het liefst keek hoe er toevallig iets mooi aan beeld samenviel met de muziek.

En soms met de aanwezige klank in de films zoals de Kikkers.

1e sessie 15 april

2e sessie 28 april

3e sessie 5 mei

4e sessie 12 mei

5e sessie 18 mei

6e sessie 21 mei

7e sessie 28 mei

8e sessie 30 mei